Afdrukken

Hallo,  ik ben Irene en ik ben alcoholist.

Na een jarenlange strijd tegen mijn verslaving, diverse pogingen om te stoppen, enorme schaamte, onzekerheid, angsten, blunders, katers, ongelukjes, en gênante gebeurtenissen besloot ik contact op te nemen met de AA werkgroep Oegstgeest.
Dit is inmiddels 9 maanden geleden en het ongelofelijke is mij overkomen: ik heb sindsdien geen druppel alcohol meer gedronken! Met hulp van medicijnen, voorgeschreven door de huisarts, en met hulp van de werkgroep ben ik zover gekomen.
De wekelijkse bijeenkomsten bij de AA werkgroep zijn me enorm dierbaar. Ik werd vanaf de eerste keer hartelijk ontvangen, er volgde een oase van herkenning en warmte. Op moeilijke momenten is er altijd iemand die ik kan bellen en ik voel me gesteund en begrepen door mijn lotgenoten. Mijn leven is weer leefbaar, sterker nog ik heb mijn leven weer terug en kan weer genieten, werken, plezier maken met familie en vrienden, problemen een nuchter hoofd bieden en alle dingen doen die ik als drinkende alcoholist heb moeten missen.
Als je weet dat je verslaving je in zijn macht heeft en je leven stuurloos is geworden is er altijd een uitweg, de enige voorwaarde is dat je deze uitweg zelf kiest en er klaar voor bent. Pak de telefoon en bel het contactnummer van de AA, dat is je eerste stap naar herstel!

NB. Je hoeft niet in God of in een andere religie te geloven om aan te sluiten bij de AA, ‘God’ staat voor een hogere macht, de natuur, de werkgroep of welke vorm je zelf hieraan wilt geven.