Ik ben Roy en zit op de AA Groep in Oegstgeest.

Graag wil ik vertellen wat mij ertoe bracht om naar de AA toe te gaan.
Ik ben begonnen met drinken toe ik nog op de MULO zat en was toen 15 jaar. Op klassenfeestjes dronk ik altijd méér en sneller dan mijn klasgenoten.(misschien wel om stoer te doen) ik weet het niet. Na mijn schooltijd ben ik direct gaan werken en op de een of andere manier waren dat altijd “Alcoholvriendelijke” werkplekken. Ik begon steeds meer, vroeger en vaker te drinken en meldde me ook steeds vaker ziek. Ik had dan zo’n kater dat ik mijn werk niet kon doen.

Ontslag volgde spoedig. Ik had nu dus de hele dag de tijd om te drinken en deed verder niets.
Mijn vrouw vroeg mij vaak of ik niet wat minder kon drinken maar dat boeide mij in het geheel niet.
Mijn eerste huwelijk strandde, oorzaak drank! Ik had vrij snel een tweede relatie en trouwde niet snel daarna. Dit huwelijk heeft ook niet lang geduurd doordat ik een enorme schuld had opgebouwd en weer: oorzaak drank!
Ik heb toen een periode op straat rondgezworven en letterlijk onder bruggen en in portieken geslapen. Op een gegeven moment werd ik door een kennis in het van der Werfpark gevonden en hij bracht mij bij mijn ouders, als zwerver kwam ik daar aan. Mijn ouders hebben getracht mij te helpen maar ik had maar één interesse: DRANK.
Zij hebben mij toen naar de kliniek Zeestraat in Den-Haag gebracht waar ik een paar maanden gebleven ben. Nog een tijdje nazorg gehad en daarna ging het eigenlijk best wel weer goed met me.
Twee jaar heb ik toen niet gedronken. Op een kwade dag liet ik me echter overhalen om een wijntje te drinken want dan kon makkelijk weer na twee jaar volgens mijn vrienden. Het lukte: Ik dronk die avond één wijntje. De volgende ochtend hield ik het niet meer, ik MOEST drank hebben, en ben dat dan ook direct gaan kopen. Liters wijn dronk ik die ochtend en was weer helemaal terug bij af.
Na een paar maanden was de situatie weer hopeloos en voelde me verloren. Tot ik een kennis van mij tegenkwam die zich rot schrok van mij, hij gaf me een goede raad. Hij vertelde me dat hij een zus had die er ook zo erg aan toe was en zij was naar de AA gegaan en zo vertelde hij verder, met haar gaat het weer goed.
Gelukkig heb ik zijn raad opgevolgd en ben met het lood in mijn schoenen daar naar binnen gegaan.
Het voelde die avond als een warm bad! Ik ben er lekker blijven hangen. Ook met mij gaat het goed.

Een totaal ander leven en merkte al gauw dat dat een veel beter leven is.
Ik heb gemerkt dat ik het niet alléén kan en heb nu mensen gevonden die, als ik het moeilijk heb, 24 uur per dag voor mij klaar staan. Ik wens dat iedereen toe.